Légkondicionáló, Klíma Fertőtlenítés Ózonnal

A légkondicionálók az emberek mindennapjait teszik kényelmesebbé és élhetőbbé, hiszen nyáron a nagy hőségben gyorsan lehűti a szobákat, télen pedig kellemes meleget csinál – azonban, ha nem ügyelünk a szerkezet folyamatos tisztán tartására, komoly betegségeket okozhat egy-egy elhanyagolt klímaberendezés.

Miért fontos légkondicionálóink fertőtlenítése?

A klímaberendezés használata során pára csapódik le, mely közegkedvező körülményt biztosít számos baktériumnak, kórokozónak. A legfontosabb kiemelni mind közül a legionella baktériumot, mely súlyos légúti megbetegedéseket idézhet elő. Ez a baktérium mindenhol előfordul, ahol pangó meleg víz van, legyen szó háztartási meleg víz rendszerekről, vagy szellőzőrendszerekről, párásító berendezésekről, vagy épp a zuhanyrózsákról. Szerencsére bőrfelületre kerülve a legionella nem eredményez panaszt, azonban ha porlasztott formában belélegezzük, akkor a léghólyagocskákig jutva atípusos tüdőgyulladást okoz. A legionella baktériumra vonatkozóan 2015. november 6.-án megjelent Magyar Közlönyben hirdették ki a 49/2015 EMMI rendeletet, amely kimondja, hogy minden olyan közforgalmú létesítményben fel kell mérni a Legionella-fertőződési kockázatot, ahol 20-50 °C hőmérsékletű víz és az azt tartalmazó olyan berendezések vagy rendszerek találhatóak meg, amelyek használata, működése, bemutatása vagy karbantartása során aeroszol képződés lehetséges. A rendelet 2016. február 5.-én lépett hatályba.

Ezen kívül a koszos klímákban megtelepszik a penész, mely számos embernél idéz elő allergiás, fulladásos reakciókat. A dohos, állott, áporodott, büdös szagot árasztó berendezések pedig nemcsak kellemetlenek, de megfázásos, náthás tüneteket is kiválthatnak. Csecsemőknél, idős embereknél különösen oda kell figyelni a friss, tiszta levegőre, hiszen a kórokozók roncsolhatják a légzőszerveket, asztmát, kruppot és tüdőgyulladást okozhatnak.

Mi a megoldás?

Az ózonos légkondicionáló fertőtlenítéssel megszüntetheti ezeket a problémákat. Az ózont termelő generátort közvetlen a berendezéshez pozícionálva, kellő mennyiségű ózonkoncentrációval átkeringeti a rendszeren, így megsemmisít minden olyan mikroorganizmust, amely a későbbiekben betegségeket, vagy allergiás tüneteket idézhetnek elő. Érdemes a berendezést időközönként – a WHO ajánlása szerint évente 2 – 4 alkalommal – fertőtleníttetni.

Az Országos Közegészségügyi Központ, ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala egy közleményében külön felhívja a figyelmet arra, hogy kiváltképp ügyelni kell a klímaberendezések megfelelő karbantartására, tisztítására, fertőtlenítésére. Az olasz Egészségügyi Minisztérium az 1996. július 31.-én elfogadott 24482 számú határozatában pedig jóváhagyta az ózon fertőtlenítő célú használatát.

Az ózonnal való fertőtlenítés elengedhetetlen feltétele, hogy a légkondicionálók belső részei megfelelően ki legyenek takarítva. A szűrők felfogják a levegőben keringő szennyeződéseket, és egy idő után eltömődnek, így veszít a berendezés az élettartamából és a hűtő-fűtő hatásából.

Kiegészítő szolgáltatásunkként magasnyomású kompresszoros vízpárlattal eltávolítjuk a lerakódott szennyeződést, a készülék szárazra törlését követően pedig elvégezzük az ózonos fertőtlenítést. Szerettei biztonságáért ügyeljen a berendezés tisztaságára! Kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére, hiszen számunkra a legfontosabb az Ön biztonsága és kényelme.

Az ózonkezelés eredményességét mikrobiológiai méréssel tudjuk bizonyítani.

Fertőtlenítés ózonnal

Az ózon biztonságos fertőtlenítő, szagtalanító és légtisztító eljárás, melynek során az ózongenerátor az oxigénből ózon molekulát képez, amely az eljárás végén visszaalakul oxigénné. Ennek során nincs szükség semmilyen vegyszerre, tehát teljesen környezetbarát.

Hívjon minket, amennyiben a következő problémák Önt is érintik:

• Autójában vagy lakásában kellemetlen szagot érez
• Kellemetlen szagok: égés, tűzeset utáni szagok, rohadás, WC-szag, füst, doh, étel, vegyszer szag
• Penész
• Allergia
• Fertőtlenítés
Az ózon elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, gombát, atkákat, és hatékonyan száll szembe a penész ellen is.

Felhívnánk figyelmét, hogy telephelyünkön autóklíma fertőtlenítés most akciós áron történik!
Csak 6 800 Ft  induló áron!   (közepes légterű személygépkocsi)

Hűtőkőr műszaki ellenőrzése:  5 600 Ft

Felhasználási területek:

• Gépjárművek klíma és ventilátor rendszer fertőtlenítése
• Épületek klíma és szellőző rendszerei
• Kárpitok kezelése, dohányfüst mentesítés
• Lakó, ipari épületek fertőtlenítése
• Fóliaházak (ültetés előtti talaj és levegőfertőtlenítés)
• Hűtőházak, élelmiszerraktárak fertőtlenítése
• Dohos pincék, penészes falak kezelése
• Éttermek, hotelszobák szagmentesítése és fertőtlenítése
• Kórházak, rendelők, műtők, laborok fertőtlenítése
• Állattelepek, kalitkák, ólak fertőtlenítése. (kezelendő területen nem lehet növény és élőlény, mert ezek elhullását, illetve kipusztulását eredményezheti)
• Fagyasztás, tárolás előtt zöldségek, gyümölcsök sterilizálása
• Ruházat tisztítása hosszú időre való elrakás előtt